Subscribe:

dijous, 18 d’octubre del 2012

Tasca 6 - Sindicar continguts

Sindicar continguts


Amb el Mozzila Firefox


Per poder sindicar continguts el primer que hem de fer és una recerca de igoogle i obrir el nostre compte de gmail.
Després buscarem pàgines que tinguin el símbol RSS. Una vegada hem buscat la pàgina que volem, fem click al símbol RSS, ens apareixerà una finestra per poder fer la subscripció al canal. Ens apareixeràn diferents marcadors, nosaltres farem click a Google. Llavors farem click a Suscribirse ahora, ens apareixerà una nova pantalla que ens dirà si volem afegir al igoogle, fem click i ja ho tindrem a la pàgina principal.





Amb el Google Chrome

Per sindicar continguts amb el Google Chrome, farem click a la configuració de igoogle i s'ens obrirà una pantalla on haurem de fer click a añadir más gadgets. A la part de sota de la pantalla ens sortià una finestra on haurem de copiar l'adreça URL de la pàgina que volem sindicar. Amb el botó dret farem click i seleccionarem copiar dirección de enlace.  Tornem a la pàgina de igoogle i copiem amb Ctrl+V, llavors fem click a añadir i actualitzem, així ens sortirà la pàgina que hem sindicat.





Afegir gadgets i canviar tema de la pàgina principal del iGoogle

Una vegada estem al igoogle fem click a añadir gadgets. Fem una recerca del gadget que volem, en el meu cas sudoku, i fem click a añadir ahora
Aquests gadgets també es poden moure de lloc d'una forma molt senzilla, per fer-ho només hem de col-locar el cursor a la pestanya superior i desplaçar-la amb el ratolí fins on volguem.
Per eliminar un gadget hem de fer click a la part superior dreta de la finestra i fer click en suprimir este gadget.
Si volem canviar el tema del nostre igoogle només hem de fer click a cambiar tema i seleccionar el que ens interessi fent un altre click.



Sindicar el contingut del blog

Busquem el nostre blog mitjançant el blogger  i fem click a diseño. Fem click a añadir un gadget i fem click a feed
Per configurar el feed, haurem de copiar la adreça URL de la pàgina que ens interessi (en el meu cas del Periódico-apartat Barcelona), fem click amb el botó dret a la secció que volem i click a copiar ruta del enlace, copiem aquí la URL i click a continuar. També podem canviar el nom del títol..
Perquè el nostre blog permeti subscripcions, hem d'afegir un nou gadget.
Fem click a enlaces de suscripción i posem el títol que volem, guardem i comprovem que apareix el nou gadget al blog. D'aquesta manera altres companys podràn fer una subscripció del blog. 
Si volem que aparegui en el nostre igoogle la subscripció del blog, ho hem de fer de la següent forma, fem click a subscriure's ara: Missatges (àtom), fem click a suscribirse a este canal usando Google i click a suscribirse ahora.
Una vegada hem acceptat la subscripció farem click a añadir a igoogle.





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada