Subscribe:

dimecres, 12 de desembre del 2012

Tasca 2. Organitza les adreces d'interès del navegador




Podem deixar les adreces d'Internet com a favorites al navegador de varies formes:


  1. Seleccionar de la barra de menús l'opció Marcadores i fer click a Añadir esta página a marcadores. 
  2. O fent click a l'estrella que hi ha al costat de la pàgina de la qual hem fet la recerca, així es quedaria guardada directament. Se'ns obre una finestra emergent, fem click a la carpeta on volem deixar gravada la pàgina (en aquest cas Marcadores sin clasificar) i fem click a Terminar, així la pàgina queda guardada als nostres favorits.




Per organitzar millor les adreces favorites d'Internet, seleccionem l'opció de la barra de menús Marcador i escollim Mostrar todos los marcadores. Se'ns obre una finestra emergent anomenada Catálogo. Una vegada hem fet click a Mostrar todos los marcadores, seleccionem  Marcadores sin clasificar i fem click a la pestanya Organizar. En aquesta pestanya fem click a Nueva Carpeta i creem totes les carpetes que necessitem, així tindrem totes les pàgines del nostre interés ordenades per categoríes. En aquest exercici hem creat 5 carpetes (serveis, diaris, informàtica i català). Per saber que conté cada carpeta, li podem posar una descripció, així tindrem els enllaços més organitzats. Les adreces les podem desar a les carpetes de dues formes:

  1. Podem arrossegar les pàgines guardades dins cada carpeta. Per fer-ho fem click a Marcadores, seleccionem Marcadores sin ordenar i una vegada hem fet això fem click a Marcadores sin clasificar, ens posem a sobre i els arrosseguem dins cada carpeta.
  2. Podem posar etiquetes per organitzar millor la recerca. Si cerquem pàgines de serveis posem l'etiqueta que millor ens informi, per exemple un traductor de llengua catalana, indiquem "traductor català", si és el moodle de l'escola, posem "aula virtual" ....

Si volem guardar una adreça nova, podem escollir la carpeta on volem que es guardi i posar l'etiqueta corresponent o crear una carpeta nova. Per fer-ho fem click a Marcadores sin clasificar i un altre click a elegir. Així es desplegaran les carpetes que tenim creades i podrem seleccionar on la volem desar o crear una de nova, d'aquesta forma podrem veure les adreces que hi ha dins cada carpeta i les etiquetes corresponents.

Per finalitzar la feina hem actualitzat el nostre compte de Symbaloo, amb les recerques que hem fet en aquesta tasca.





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada