Subscribe:

dijous, 7 de març del 2013

Tasca 5 - Editem música de fons amb AUDACITY


Audadity és un programa lliure d'edició d'àudio digital que permet treballar simultàniament amb vàries pistes que es superposen per nivells a la finestra de treball.  Aquestes pistes es poden sentir aïlladament, en conjunt o només les seleccionades.

Té funcions d'enregistrament, reproducció, importació i exportació de diversos formats (WAV, MP3 i OGG Vorbis)



1. Per editar música de fons amb l'Audacity haurem d'escollir una música que ens agradi. Hi ha vàries pàgines d'on la podem descarregar gratuitament, com JAMENDO y MUSICA LIBRE o podem utilitzar la que tinguem a l'ordinador. Un cop hem escollit la música, la guardem en una carpeta.







2. Modificar frequència. Abans d'utilitzar Audacity és convenient ajustar alguns paràmetres de configuració. Fem click a Edita/Preferències/Qualitat. Escollim la frequència de 44100 Hz i 32 bits. I a la conversió d'alta qualitat escollim la Interpolació sincronitzada d'alta qualitat i arrodoniment Triangle.

3. Importa/exporta. Fem click a Edita/preferències/importa-exporta i click a d'acord.
4. Dispositius. Fem click a Edita/preferències/dispositius. Per gravar haurem de conectar uns auriculars amb micròfon.  Al canal escollirem 2 (stereo) i click a d'acord.
5. Modificar la taxa de bits. És la definició sonora, així que la podrem canviar una vegada tinguem obert l'arxiu.
6. Modificar la durada. Escollim un tros de cançó on volem que el ritme sigui més pausat. Per modificar la durada hem de fer click a Efecte/canvia el temps o canvia el ritme i triar un canvi percentual de -25%. Amb l'eina de selecció ara farem que el ritme sigui més ràpid en una part de la música, així que farem click a Efecte/canvia el temps i triem un canvi percentual de 50%.


7. Crear efectes d'esvaïment. Seleccionem els dos primers segons de la canço i fem click a Efecte/fossa d'obertura, fàding d'inici o aparèixer progressivament. A la part final de la pista farem el mateix fent click a Efecte/fossa de tancament, fàding final o esvair progressivament.


8. Guardar l'edició de la música en diferents formats sonors. Exportarem la música en format WAV, MP3 i OGG. Per acabar la feina la enviarem en format OGG al Moodle.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada