Subscribe:

dijous, 7 de març del 2013

Tasca 3. Fotomuntatge de Carnestoltes amb Gimp


Per fer aquest muntatge buscarem fotos de disfresses i fons adient al tema de la disfressa.

1. Obrim la imatge de la disfressa fent click a Arxiu/Obrir i amb l'eina de retallar (llaç o tisores)
retallem la cara de la nostra disfressa, augmentant la mida de la foto per tenir una millor visualització.
2. Busquem la foto que volem inserir a la disfressa fent click a Arxiu/Obrir.  D'aquesta forma tindrem dues finestres obertes, la de la disfressa i la que volem inserir en l'anterior.
3. Creem una plantilla on enganxar les dues imatges fent click a Fem arxiu/Nou. Se'ns obrirà una finestra emergent on farem click a Opcions avançades/transparència/acceptar. Apareixerà una nova finestra d'imatge sense nom on enganxarem les dues fotografíes.
4. Copiar la imatge de la disfressa. Ens posem a sobre de la imatge i amb el botó dret del ratolí fem click a Editar/copiar. Després anem a la finestra d'imatge sense nom i amb el botó dret del ratolí fem click a Editar/pegar. Ampliem la imatge i la desplacem amb la barra lateral per veure la cara de la nostra disfressa.
5. Copiar la cara a la disfressa. Ens posem a sobre de la imatge que té la cara i amb el botó dret del ratolí fem Editar/copiar. Tornem a posar-nos a sobre de la imatge de la disfressa i amb el botó dret del ratolí fem Editar/pegar.
6. Eina de moure. Per posar la cara a la de la disfressa hem de seleccionar l'Eina de Moure de la caixa d'eines i posar la cara al lloc desitjat.
7. Escalar la imatge de la cara. Si la cara és molt petita o massa gran, l'escalarem amb l'Eina d'Escalat de la caixa d'eines. Se'ns obrirà una finestra emergent de redimensionat. Quan considerem que la imatge és l'adequada fem click a Escala i escollim l'Eina de Moure per posar-la a la cara de la disfressa. Sinó ens queda bé fem click a Editar/desfer i tornem a escalar la imatge. O si o preferim amb la goma d'esborrar treiem les parts que no quedin bé.
8. Ancorar la imatge. Una vegada tenim el projecte acabat, fem click a la imatge de la disfressa, d'aquesta forma quedarà ancorada i no es podrà moure.
9. Guardar la nostra imatge. Podem guardar la imatge en diferents formats, "guardar", "guardar como", "exportar" ..... En aquest cas farem "guardar como", fem click a Arxiu/guardar como i posem un nom diferents de la imatge original amb el format XCF, format del Gimp. També la guardarem com a format PNG, així que farem click a Arxiu/exportar i escollirem el format desitjat.
10. Fotomuntatge amb la disfressa. Obrim la imatge escollida fent click a Arxiu/obrir. 
11. Crear una plantilla on enganxar les dues imatges. Fem click a Arxiu/nou, se'ns obrirà una finestra emergent, fem click a Opcions avançades i escollim Transparència/acceptar. A la nova finestra d'imatge sense nom enganxarem les dues fotografies.
12. Copiar la imatge de fons. A sobre de la imatge fem click amb el botó dret del ratolí a Editar/copiar. A la finestra d'imatge sense nom fem click a Editar/pegar.
13. Copiar la imatge de la disfressa. Ens posem a sobre de la imatge i amb el botó dret del ratolí fem click a Editar/copiar. Després a la finestra d'imatge sense nom fem Editar/pegar.
14. Eina de moure. Per posar la disfressa al lloc on volem, hem de seleccionar l'Eina de Moure de la caixa d'eines i posar la disfressa on volem.
15. Escalar la imatge de la disfressa. Si la disfressa és molt petita o massa gran, l'escalarem amb l'Eina d'escalat de la Caixa d'Eines. S'obre la finestra emergetn de redimensionat, si redimensionem l'alçada de la imatge es redimensiona de forma uniforme, d'aquesta forma evitarem que es distorsioni la imatge. Quan comprovem que la imatge és la desitjada fem click a Escala i escollim l'Eina de Moure per posar la disfressa al seu lloc.
16. Ancorar la imatge. Quan ens agradi el resultat fem click a la imatge de fons a fí que quedi ancorada, hem de recordar que ja no es podrà moure.
17. Guardar la nostra imatge. El programa GIMP ens permet guardar la noestra imatge en diferents formats. Aquesta tasca la guardarem en format XCF , PNG i TIFF. Amb el format TIFF no es perd qualitat si volem imprimir aquesta tasca.

Aquest és el resultat de la meva feina:



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada