Subscribe:

diumenge, 24 de febrer del 2013

Tasca 2. Creació amb Gimp: Efecte mirall



Amb el programa Gimp farem un montatge amb una imatge fent servir l'efecte mirall .

1. Obrim el Gimp i pujem l'imatge fent click a  Arxiu/Obrir i seleccionem la imatge que volem editar.
2. Escalem la imatge segons ens convingui, per fer-ho ens posem en un extrem i arrosseguem el ratolí fins fer-la de la mida que volem i fem click a Escala o si no ens agrada el resultat fem click a Editar/desfer i tornem a començar, encara que es millor fer-la més petita fent click a Alçada ja que la fa més petita de forma proporcional.
3. Moure la capa escollim aquesta opció de la caixa d'eines (creueta).

4. Fer una còpia de la imatge que sigui una capa nova. Ens posem a sobre de la imatge i amb el botó dret del ratolí fem click a Editar/copiar. Després a la barra d'eines fem click a Capa/capa nova/acceptar. Ens posem una altra vegada a sobre de la imatge i amb el botó dret del ratolí fem click a Editar/pegar. D'aquesta forma tindrem dues imatges idèntiques.
5. Eina de volteig, aquesta eina ens permet donar la volta a una imatge ja sigui verticalment o horitzontalment. Una vegada hem fet la selecció "cliquem a la imatge" i tornem a escollir l'eina de moure a fi de moure la imatge a sota de l'altre.
6. Afegir màscara de capa. Anem a la barra d'eines de la imatge i fem click a Capa/màscara/afegir màscara de capa. Se'ns obre una finestra emergent on escollim "blanc" (opacitat total) i click a Afegir.
7. Eina de mescla. Serveix per degradar o reduir la intensitat d'una imatge de forma progressiva. Tracem una línia des del cos invertit fins al final.


8. Guardar la nostra imatge. Aquest programa ens permet guardar la nostra imatge en diferents formats. Si anem a la barra d'eines de la imatge i fem click a Arxiu veurem que podem "guardar", "guardar com", "exportar" ... Si la "guardem"  o "guardem com" tindrà un format de Gimp que ens permetra treballar amb les capes i rutes de la imatge, però no la podrem visualitzar sense el programa. Però si hem acabat la feina i la volem guardar en un format que ens permeti visualitzar-la per enviar-la per correu, imprimir-la, fer un àlbum digital, etc., hem de fer click a Arxiu/Exportar i escollir el format que volem JPG, PNG, TIFF .... Uns tindran més qualitat que d'altres, nosaltres escollirem el format per defecte JPG i canviarem el nom de la nostra imatge per guardar-la a la nostra carpeta, és important canviar el nom de la imatge, perquè sinó ens substituirà la imatge original. Fem click a Exportar per guardar la imatge en format JPG i en cas que volguem podem reduir la qualitat de la imatge perquè pesi menys (podem veure com quedarà la imatge fent click a vista prèvia). Després fem "guardar com" per guardar-la en format XCF (format del Gimp).
Per veure el resultat de la  nostra feina només hem d'obrir la nostra imatge.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada