Subscribe:

dissabte, 29 de desembre del 2012

Tasca 4. Desa informació d'Internet


Per desar un lloc web a l'ordinador o al pen drive, els navegadors ofereixen diferents opcions.
Amb el Firefox podem fer el següent:
Seleccionem el menú Fitxer/Anomena i desa la pàgina ..... o guardar como.
Seleccionem la carpeta on volem guardar la informació.
Fem click en el quadre combinat Tipus i escollim:
  • Pàgina web completa. Amb aquesta opció Firefox permet guardar tota la pàgina web amb imatges incloses. Permet veure-la en el seu estat original, tot i que no manté l'estructura links HTML de la pàgina original. Firefox crea un nou directori al lloc on guardem la pàgina, on s'hi emmagatzemen les imatges i d'altres fitxers necessaris per mostrar la pàgina guardada. 

  • La pàgina web guardada queda així. Un dels fitxers és la pàgina web en format HTML (si fem click a sobre s’obrirà la pàgina web en una nova pestanya) i un directori on es guarden les imatges i d’altres fitxers.

  • Pàgina web, només HTML. Amb aquesta opció Firefox permet guardar tota la pàgina web sense imatges. Aquesta opció manté l’estructura de links HTML de la pàgina original.

La pàgina web guardada queda així, és un format HTML i no crea directoris d’imatges però si fem click a sobre se’ns obre una pestanya i podem veure la pàgina:



  •  Fitxers de text.  Amb aquesta opció Firefox permet guardar tota la pàgina web com un fitxer de text. No manté l’estructura de links HTML de la pàgina original, però permet veure-la mitjançant qualsevol editor de text.
  •  El fitxer que ens queda és un document de text. Si fem click a sobre amb el botó dret del ratolí podem escollir l’opció d’obrir-lo amb un document de text. Només podrem veure el que hi havia escrit a la pàgina web. 
  •  Tots els fitxers:  Aquesta opció és semblant a pàgina web, només HTML.



Per desar elements individuals d’un lloc web, seguim diferents camins. 

Si volem guardar una imatge, fem click a sobre de la imatge amb el botó dret del ratolí i seleccionem anomena i desa la imatge o “guardar imagen como”. La podem guardar a una carpeta on tinguem imatges guardades o a la carpeta de la pàgina web.
Per desar qualsevol altre element de la pàgina web, cal que anem al menú Herramientas  i fem click a Información de la pàgina.  Seleccionem Medios.

Si busquem una pàgina que tingui gifs animats, els podrem descarregar buscant el que ens interessa. Fem click al botó guardar como i després el podrem afegir a una presentació tipus power point, o a un document de text.

Per això hem de fer insertar/imatge/des d'arxiu. Després el podem arrossegar i deixar-ho on volem, fer-lo més gran, etc. 



Per configurar la memòria cau

Quan naveguem per Internet el "Firefox" emmagatzema informació dels llocs webs que anem visitant per tal que la propera vegada que hi accedim la càrrega de la pàgina sigui més ràpida. Aquest espai s'anomena Memòria cau i el Fifefox ens permet gestionar-la. Per fer-ho, cal que anem a la barra de menú, Herramientas/Opciones i seleccionem la pastilla Avanzado. Un cop coberta cal que seleccionem la pestanya Red. A l'apartat Emmagatzematge fora de línia podem definir:


  • Utilitza fins a 50 MB d’espai per a la memòria cau,  on hem de definir numèricament la mida en “megabytes” de la memòria cau. El botó del costat dret d’aquesta finestra ens permet Limpiar ahora, buidant el contingut de la memòria cau.
  • Avisa’m quan un lloc web demani emmagatzemar dades per a un ús fora de línia:  amb aquesta opció seleccionada el Firefox ens avisa quan un lloc web intenta emmagatzemar dades per poder utilitzar-se sense necessitat de tenir connexió a Internet. Mitjançant el botó  Excepciones ... el Firefox ens permet editar els llocs web que prèviament haguem bloquejat per evitar que emmagatzemin dades a la memòria cau.

Al quadre inferior ens apareixeran els llocs web que tenen dades emmagatzemades a la memòria cau. Si fem click al botó Suprimir ... eliminarem aquestes dades.
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada