Subscribe:

diumenge, 12 de maig del 2013

Tasca 1. La meva recepta pas a pas


Ens han demanat que fem una presentació de diapositives amb el programa LibreOffice o OpenOffice.

Per crear la presentació haurem d'utilitzar aquests aspectes:

- Escollir el tipus de diapositiva, ja sigui en blanc o plantilla.
- Incloure en el text fonts, mides i color de lletra diferents.
- Resaltar la lletra en negreta, subratllat i cursiva.
- Fer servir l'eina de numeració i vinyetes.
- Inserir imatges i gifs animats.
- Inserir música de fons.
- Pujar al SlideShare.

1. Presentació

A la primera diapositiva li posarem el títol de la nostra recepta i una imatge il-lustrativa. Per inserir la imatge farem click a la pestanya Insertar/Imagen/A partir de archivo. Si les imatges són grans o petites, les podrem reduir o ampliar.

a.- Afegir línies i ombres a les imatges.

Per posar la línia farem click amb el botó dret del ratolí sobre la foto i click a Línea. Aquí escollirem el traç desitjat, color i amplada. Per finalitzar farem click a De acuerdo.

Per posar ombra farem click amb el botó dret del ratolí sobre la foto i click a Area. A la pestanya Sombra marcarem l'opció Utiliza sombra i escollim el color que ens agradi del desplegable. Una vegada hem omplert tots els camps necessaris fem click a De acuerdo.

b.- Posar fons de diferent color.

Fem click amb el botó dret del ratolí sobre la diapositiva  i click a Diapositiva/preparar página/fondo al desplegable escollim, trama, mapa de bits .... Una vegada hem fet click a De acuerdo se'ns obrirà una finestra emergent que ens diu si volem que aquesta configuració sigui la mateixa per totes les pàgines.

c.- Canviar el títol.

Una vegada hem inserit el fons, podem canviar el títol, estil, mida, color ..... seleccionem el text i fem click amb el botó dret del ratolí, seleccionem Carácter i aquí canviem el tipus de lletra i les opcions desitjades.

2. Inserim diapositives.

Per inserir diapositives ho podem fer de dos formes, anant a la barra de menús i fer click a Insertar/diapositiva o fer click amb el botó dret del ratolí i escollint Nueva diapositiva.

També tenim l'opció de duplicar una diapositiva, per fer-ho ens posem a sobre de la diapositiva que volem duplicar i fem click a la icona que ens apareix a sobre d'ella.

Igualment podem suprimir una diapositiva posant-nos a sobre del panel on són les diapositives i fent click a la teclar Supr.

a.- Fem servir els pics i numeració.

Posem el cursor davant de l'ingredient i fem click a la pestanya Formato/numeración y viñetas i escollim el tipus de pics i numeració que volem, en acabar fem click a Aceptar.

3. Imatge de fons per la diapositiva.

Una vegada tenim la imatge de fons que ens agrada, procedim a inserir-la. Ens posem a sobre de la diapositiva i amb el botó dret del ratolí fem click i seleccionem Diapositiva/definir imagen de fondo como diapositiva, agafem la imatge que haviem guardat i fem click a Abrir. Ens sortirà una finestra on ens preguntarà si volem que aquesta imatge sigui el fons per totes les pàgines, depenent del nostre interés farem click a Si o No.

També podem crear un fons com a Mapa de bits, per fer-ho farem click a la icona del quadrat (situat a la part inferior esquerra de la pantalla) i seleccionem un àrea de la diapositiva. Seguidament fem click amb el botó dret del ratolí i click a Area/mapa de bits, seguidament fem click en Importar. Seleccionem la imatge desitjada i click en Abrir. Canviem el nom i fem click a Aceptar/aceptar. Esborrem el quadrat i fem click a Formato/página/fondo/mapa de bits i seleccionem el que ens interessa, per que ocupi tota la pàgina des-seleccionem mosaic i fem click a Aceptar. 

4. Descrivim la recepta pas a pas. 

Posem tantes diapositives com sigui necessari i anem inserint tant imatges, gifs ... per la preparació de la recepta.

A la última diapositiva  inserim un gif animat i un missatge de comiat.


5. Configurar la presentació de les diapositives i presonalitzem la transició.

Anem a Presentación de diapositivas/Parámetros de la presentación i escollim la presentació Automática. Si volguessim fer una presentació explicant pas a pas les diapositives, fariem que el canvi de les diapositives es fes canviar las diapositivas haciendo click al fondo.

Per posar transicions entre les diapositives anem al panel de tasques situat a la part dreta de la pantalla. Podem fer que l'efecte sigui diferent entre diapositiva i diapositiva, escollirem entre disolver, fundido, empujar hacia arriba y hacia abajo, desvanecer .... 



6. Inserir música de fons.

Al panel de tasques de la dreta dins l'opció Transiciones de diapositiva/Sonido seleccionem otro sonido. Se'ns obrirà una finestra i aquí buscarem el só que tenim guardat en el nostre pen o PC.

Per que el só comenci desde la primera diapositiva de la presentació haurem d'inserir la música en aquesta i fer click al panel de tasques a l'opció Repetir sonido hasta el siguiente.

Si la cançó pesa masa, podem reduir la tasa de bits, buscant un conversor per que l'audi ocupi menys. Podem fer servir el programa Online-convert. Per convertir la cançó seleccionem l'arxiu i canviem la tasa de bits, fem click a Convertir archivo i una vegada fet ho guarda a la carpeta de descarregues. Ara només l'hem de descarregar i afegir a la feina.

Volem que la presentació sigui automàtica així que seleccionarem que totes les diapositives avancin automàticament. També podem fer que el temps de transició sigui diferent en cada una de elles, per fer-ho haurem de fer click a la pestanya Modifica la transición i escollir la velocitat i els segons que volem que es reprodueixi cada diapositiva.

Un cop fet aquest pas ens anem a la primera diapositiva i fem click a F5 per iniciar la presentació.

7. Pujar la presentació al SlideShare.

Ens podem registrar a la pàgina Slideshare  o si tenim un compte de facebook utilitzar aquest, l'únic inconvenient és que tot el que pugem serà publicat al nostre perfil.

Seleccionem l'arxiu que volem pujar desde Upload. Una vegada ha pujat l'arxiu, copiem el codi embed (HTML) per inserir al blog.

Si volem posar música anem a Editar i fem click a Edit audio. Fem click a Upload mp3 file i seleccionem la música, per acabar podem fer una previsualització per veure que la música ha pujat bé.



RECEPTA CAKE POPS



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada