Subscribe:

diumenge, 11 de novembre del 2012

Tasca 5 - Compressió i descompressió de fitxers




Per fer aquest exercici primer hem creat una carpeta anomenada Competic 2 on hem adjuntat tots els exercicis que hem fet durant aquest curs.

Comprimir: Una vegada tenim la carpeta seleccionada per comprimir, farem click amb el botó dret del ratolí a l’opció Añadir al archivo, això ens permetrà escollir el tipus de fitxer comprimit que volem obtenir.
En aquesta finestra escollim l’extensió de l’arxiu a comprimir .zip o .rar
Fet aquest pas la compressió de l’arxiu comença immediatament.
L’arxiu comprimit el trobarem a la mateixa carpeta que l’original.
Quan la compressió ha finalitzat, podem comparar el pes dels dos arxius. Ho farem fent click al botó dret i seleccionant Propiedades.

Descomprimir: Per descomprimir un arxiu simplement farem doble click a sobre de la carpeta i un altre click per visualitzar els arxius que conté.
Per extreure els documents a un espai en concret del nostre ordinador, farem click a Extraer en, aquí indicarem el destí d’aquest arxiu.
Un cop acceptada la carpeta de destí, s’inicia el procés de descompressió.
Per comprovar que s’ha fet correctament, anem a l’espai de l’ordinador on hem dit que copii els arxius descomprimits i ho verifiquem.

Adjuntar document per enviar per e-mail: Per enviar el nostre exercici per e-mail, només hem d’adjuntar l’arxiu comprimit mitjançant Adjuntar archivo, el busquem i fem click a abrir.
Podrem comprovar que els arxius adjunts hauran de tenir un màxim de 25 Mb. ja que de ser superiors no ens deixarà adjuntar-los.
Una manera de solucionar aquest problema, si tenim una compte amb Gmail és pujar el document al Drive (servei d’emmagatzematge en xarxa)
Una vegada hem pujat el document només hem de copiar l’enlace para compartir i amb el botó dret del ratolí fer click a copiar.
Redactem el nostre mail  i copiem aquest enllaç, fem click amb el botó dret del ratolí i click en pegar, per últim fem click en el cadenat,  d'aquesta manera ja tindrem el nostre document preparat per ser enviat.


Aquí us deixo un video tutorial  per mostrar-vos com pujar documents al google drive:


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada