Subscribe:

diumenge, 9 de juny del 2013

Introducció a la base de dades


Una base de dades és un conjunt estructurat de dades. Conjunt de dades organitzades segons una estructura coherent, i accessibles des d'un o més programes o aplicacions, de manera que qualsevol d'aquestes dades pot ésser extreta del conjunt i actualitzada, sense afectar ni l'estructura del conjunt ni les altres dades. El programari especialitzat que gestiona aquestes dades s'anomena Sistema Gestor de base de dades.
Les aplicacions més utilitzades són per la gestió d'empreses e institucions públiques. També són ampliament utilitzades en l'entorn científic amb objectes per guardar informació experimental.
Exemples de bases de dades són el catàleg de llibres d'una biblioteca, el sistema de facturació d'una empresa o el sistema d'avaluació d'una institució escolar o simplement d'un professor.
Perquè siguin útils les dades s'han de poder consultar, bé per pantalla, obtenir informes, o mitjançant altres sistemes informàtics. També és necessari que tingui un manteniment que actualitzi les dades i corregeixi els errors detectats.

Encara que les bases de dades poden contenir molts tipus de dades, alguns d'ells es troben protegits per les lleis de diversos països. Per exemple a Espanya, les dades personals es troben protegits per la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada