Subscribe:

dimarts, 12 de febrer del 2013

Tasca 3. Corregim un text - Ortografia i gramàtica

En aquesta tasca hem d'ajudar a un amic que està aprenent català a corregir un text i per fer-ho primer haurem de crear un document amb el processador de text Open Office o Llibre Office.
  1. Escriurem el text que volem corregir.
  2. Configurem l'idioma del document, fem click a Eines/Llengua/Per a tot el text i escollir l'idioma, en aquest cas català. Escollim configuració nacional i idiomes predeterminats pels documents i click a aceptar. Aquesta configuració la farem servir només al document actual.
  3. Verifiquem que l'Open Office té activada la verificació ortogràfica automàtica, ho podrem comprovar si al document apareixen les paraules que no són correctes amb una ratlla vermella a sota. 
  4. Li donem format al text: inicial destacada, interlineat 1,5 línies, guions ....  
  5. Per revisar l'ortografia del document ho podem fer de dues maneres:
  • Amb el botó dret del ratolí: apareixen paraules marcades com a possibles faltes d'ortografia. Fem click a sobre d'aquesta paraula amb el botó dret del ratolí i mirem quines són les possibilitats que ens ofereix el corrector, fem click a l'opció correcta.
  • Amb el quadre de diàleg Verificació ortogràfica (català): un cop escrit el text posem el cursor a l'inici del document i activem la verificació ortogràfica fen click a Eines/Verificació ortogràfica o Eines/Ortografia i gramàtica. També podem polsar a sobre de la icona de verificació ortogràfica de la barra d'eines Estandard. Tant d'una forma com d'altra s'obrirà el quadre de diàleg, detectarà la primera errada i llavors acceptarem o no els suggeriments.

Aquí us deixo un video tutorial.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada