Subscribe:

divendres, 15 de març del 2013

Tasca 6 - Fem un podcast pel nostre blog


En aquesta tasca farem un podcast amb l'Audacity per inserir al nostre blog. 







1. Pugem la música de fons que volem que s'escolti al podcast. Anirem a Arxiu/Obrir i cercarem la música. Una vegada l'hem pujat, farem click al botó de reproduir (color verd), i si volem aturar-la farem click al botó d'aturada (color marró).
2. Posem l'efecte de aparició progressiva. Al començament del podcast sentirem la música suau, així que agafem l'eina d'ampliació (lupa) per veure millor la música. Després agafem l'eina de selecció i ens posem a sobre de la música seleccionant els 10 o 15 primers segons, d'aquesta forma la música apareixerà de forma progressiva. Una vegada ho hem fet anirem al menú Efecte/Aparèixer progressivament, escoltem la música i comprovem que el to augmenta progressivament.


3. Gravar la salutació. Per gravar la veu hem de tenir en silenci la pista de la música de fons, així que farem click a Silenci (situat a la part esquerra de la pista). D'aquesta forma quan gravem la veu no

es barrejarà amb la música de fons. Per gravar haurem de fer click al botó de gravar (color vermell). Perque quedi més natural es aconsellable escriure primer el missatge. Un cop acabem la gravació fem click al botó d'aturada (color marró). Sempre podrem retocar la gravació si ens queda estona sense dir res. Gravem la veu 15 segons després de començar la música, per fer-ho posem l'eina de selecció a 15 seg. Si es crea alguna pista més la podem suprimir fent click a la X que hi ha al costat de pista d'àudio.
4. Amplificar la nostra veu. Si la gravació queda molt baixa la podem amplificar, amb l'eina de selecció seleccionem totat la gravació i fem click a Efecte/Amplificar per defecte ens dóna una opció així que anirem probant fins que quedi com ens agrada, fent click a Acceptar.


5. Introduir la nostra gravació de veu després de la sintonia. Posem en silenci la nostra gravació de veu i fem click al so de la música de fons. Escoltem l'entrada de la música i després de que hagi sonat uns 10 segons tornem a seleccionar 10 més  i fem click a Eecte/esvair progressivament (la música anirá de més a menys). A partir d'aquí posarem la nostra veu (si sentim soroll darrera  la nostra gravació de veu el podem treure fent click a Efecte/Treu soroll. Després activem la veu de
la pista de la gravació de la nostra veu (fem click a solo per sentir
només la veu). Si no s'escolta bé  podem modificar-ho.
6. Reduir el volum de la sintonia de fons. Amb l'eina de lupa augmentem les pistes i seleccionem la pista de sintonia de fons on tenim la veu. Fem click a Efecte/Normalitzat i a la finestra de normalitzat posem -15, -20 depenen de com soni la música. Seleccionem el tros que queda fins que acabem de parlar i fem click a Efecte/Aparició progressiva perque aparegui de nou la sintonia.  Reproduim i en cas que no ens agradi desfem i seleccinem un tros més gran.
7. Donar rellevància a alguna paraula de la nostra presentació. Per donar rellevància a alguna part de la gravació posem Eco a varies paraules. Cerquem les paraules i les seleccionem, fem click a Efecte/Eco, aqui modificarem el temps de retard i el factor de decaïment fins que escoltem l'eco.
8. Posem l'efecte d'esvair progressivament la música i tallem un tros de sintonia. Quan hem acabat la gravació de veu seleccionem 4 o 5 segons després de música perque aparegui la música progressivament, per fer-ho farem click a Efecte/esvair progressivament o fosa de tancament. Una vegada tenim gravada la veu, deixem que se senti la música de fons uns segons i posem l'efecte d'esvair progressivament la música per acabar, la resta de música que no necessitem la treiem.
9. Guardar el podcast en format MP3. El podcast el guardem com a projecte en una carpeta de dades i ens crearà un fitxer amb la icona de l'Audacity, d'aquesta forma podrem retocar la gravació i fer canvis  en qualsevol moment. Quan tenim acabada la feina guardem l'arxiu com MP3.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada