Subscribe:

diumenge, 20 de gener del 2013

Tasca 1. Les nostres receptes

En aquesta tasca hem hagut de crear un menú amb el Oppen Office seguint una plantilla.

1. Abans d'aplicar el format de text escriurem les receptes.
2. Una vegada les tenim escrites, buscarem una foto a Internet del plat que hem triat i la guardem fent click a guardar como, posem el nom a la imatge i la guardem o al pen, escritori ....  per últim la inserim al text. Fem click a Insertar/Imatge/Des de un fitxer i col.loquem la imatge on nosaltres volem, fem click amb el botó dret del  ratolí a sobre de la imatge i click a Imagen/Ajusta/Paralelo/Aceptar.
3. Comencem a posar el format al text que hem creat:
  •  Nom de la recepta: Per posar el nom de la recepta farem servir la lletra capital, així que seleccionem el nom i fem click a Formato/Párrafo/Iniciales destacadas/ Configuración on escollirem Visualiza las iniciales destacadas, aquí podrem seleccionar l'estil que volguem tant rubys, teletipo, viñetas .... una vegada tenim seleccionada la opció que volem fem click a Aceptar.
  • Llista d'ingredients: Seleccionem la llista d'ingredients de la nostra recepta i fem click a Formato/Numeración y viñetas. Se'ns obrirà una pantalla on haurem de fer click a Viñetas i seleccionar el tipus de format que més ens agradi, per finalitzar click a Aceptar.
  • Seqüència d'elaboració de la recepta: 
    1. Distribuir la informació en dos columnes. Hem de distribuir la informació que tenim en dos columnes, així que seleccionem tot el text pertanyent a la elaboració de la recepta i fem click a Formato/Columnas/Escoger dos columnas/Espaciado 0,20/Estilo         i click a Aceptar.
    2. Numerar de forma automàtica els passos de les receptes. Escollim un format de numeració en esquema que combini números i lletres, així que seleccionem el text de les columnes i fem click a Formato/Numeración y viñetas/Esquema i click a 1.a) ... D'aquesta forma tots els paràgrafs tindran numeració 1, 2, 3, 4 ... per poder modificar els subnúmeros en a), b), c) ....  haurem de posar el cursor a cada línia i amb el botó dret del ratolí farem click a la fletxa  -)  un nivel abajo. Ho haurem de fer a tots esl apartats que tingui.  També ho podem fer amb el botó dret del ratolí, seleccionant Baja un nivel.
    3. Establir intelineat de 1,5 línies als diferents apartats (ingredients i preparació). Fem click a Formato/Párrafo/Sangrias y espacios. A l'opció Interlineado escollim 1.5 líneas i Aceptar.
    4. Emprar diferents tipus de sagnat per a presentar la informació. Als títols Ingredients i Preparació posem el cursor davant la paraula i amb el botó dret del ratolí fem click a Párrafo/Sangrías y espacios i click a Primera línea i Aceptar.
4. Habilitar el control de línies vídues i orfes al final de la pàgina: Col-loquem el cursor al final de la pàgina i fem click a Formato/Párrafo/Flujo del texto i a l'apartat de Opciones, seleccionem Ajuste de huérfanas (2 línies) i Ajuste de Viudas (2 línies) i click a Aceptar.
5. Introduir salts de pàgina entre una recepta i la següent: Col-loquem el cursor al final de la pàgina i fem click a Formato/Párrafo/Flujo de texto i dins la opció Saltos, seleccionem Insertar i Aceptar.
6. Introduir el nom de les persones creadores de la recepta, fent servir els tabuladors. Escrivim el nom de la persona creadora de la recepta i amb el tabulador la col-loquem el més a la dreta possible del document.
7. Copiar el format de la recepta, utilitzant el pinzell de la barra d'eines. Seleccionem el text que ja tenim escrit i amb el format desitjat, i fem click a la icona de la barra d'eines Pincel de formato. Ens apareixerà la icona del pot de pintura, seleccionem una altra vegada amb el ratolí el text que volem que tingui el mateix format i quan el tenim seleccionat, només hem de deixar anar el botó del ratolí, d'aquesta manera el text quedarà amb el mateix format que l'anterior.


 Aquest és el resultat de la meva feina:

 Les meves receptes

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada