Subscribe:

diumenge, 20 de gener del 2013

Tasca 2. Compartim les nostres receptes



Una vegada hem penjat a l'Aula Virtual les nostres receptes, les hem de compartir amb la resta de companys mitjançant el Google Drive i el Google Docs, per fer-ho es necessari tenir un compte al Gmail.

Google Drive


Utilitzant el Google Drive podem crear, compartir i guardar els nostres arxius a la xarxa fins a un màxim de 5 Gb. tot i que si volem ho podem ampliar, aixó sí, pagant.

L'avantatge de treballar amb ell és que podem treballar en temps real amb altres usuaris, ja que podem rebre comunicacions, comentar, modificar ....

Una vegada tenim oberta la nostra compte de Gmail, fem click a la part superior de la barra d'eines a la pestanya Drive.

Se'ns obrirà una finestra i a l'esquerra d'aquesta trobarem la icona  Subir, fem click a Archivos i seleccionem l'arxiu que volem pujar del escritori, pen ..... quan estigui carregat l'arxiu fem click a Uso compartido, aquí ens apareixeran diferents opcions, així que farem click a Cambia:
  • Públic a la web: qualsevol usuari d'Internet pot trobar el fitxer i accedir a ell. No és necessari iniciar sessió.
  • Qualsevol usuari que rebi l'enllaç: qualsevol usuari que rebi l'enllaç pot accedir al fitxer. No és necessari iniciar sessió.
  • Privat: Només poden accedir al fitxer les persones autoritzades. És necessari iniciar sessió.
Quan hem seleccionat l'opció fem click a Guardar.

Google Docs


Ens permet editar, compartir i publicar documents de text, presentacions, fulles de càlcul, formularis i un senzill editor d'imatges.

Permet un treball colaboratiu a temps real, algunes aplicacions inclús disposen de chat en el moment que dos autors coincideixen en un document. A més, guarda un historial de les distintes versions.
Els documents es poden publicar o integrar en altres suports, com ara blogs, wikis ....
Permet importar, editar, guardar i descarregar documents del Microsoft Office, Open Office .... Com que és online, no necessita instalació i els nostres documents estaràn accesibles desde qualsevol ordinardor amb conexió Internet.

Una vegada tenim el document al Google Drive, podem pujar el document al Google Docs, per fer-ho farem click a la pestanya Archivo, fem click a Abrir con,  i seleccionem Google Docs. Llavors s'obrirà com un document de Google Docs, aquest estarà desconfigurat però el podem arreglar per compartir amb qualsevol contacte. Per compartir el document haurem de fer click a Compartir i seleccionar l'opció Qualsevol usuari que rebi l'enllaç, quan hem fet aquest pas només hem de inserir a la part de sota els correus dels usuaris a qui volem enviar el document. 

Per finalitzar seleccionarem si volem que puguin editar, comentar o visualitzar el document, així com que rebin una notificació per mail avisant que tenen un document compartit. 


Aquest és el resultat del meu treball 


Google Drive

Google Docs



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada