Subscribe:

dissabte, 11 de maig del 2013

Tasca 3. Les nostres despeses de la llar

Creem un full de càlcul on introduirem les despeses de la nostra llar, alimentació, electricitat, gas, transport, aigua ...

1. Introduim els camps corresponents a la despesa realitzada durant el mes d'abril.




2. Posem un títol a la taula i després formatem la cel-la. Amb el botó dret del ratolí fem click a "Formata les cel-les", aquí canviarem el tipus de lletra, efecte, alineació, vores .... quan haguem fet tots els canvis fem click a D'acord. El títol serà Despeses de la llar.

3. Modifiquem el tipus de dada de la columna "Dates" e "Imports".

a- Per mostrar el dia i mes, però no l'any hem de fer click a Formata cel-les/nombres/data aquí escollirem el format 31/des i click a d'Acord.
b- Per modificar el format dels imports econòmics i que apareguin decimals hem de fer click a Formata cel-les/nombres/moneda, aquí escollirem el format amb dos decimals i click a d'Acord.

4. Calcular la despesa total mensual de cada concepte i mitjana. Introduim totes les dades e inserim les files "total mensual" i "mitjana mensual".

a- "Total mensual". Fem click a la cel-la on volem fer la suma, seleccionem la funció Suma de la pestanya de funcions, apareixerà un parèntesi i el cursor estarà al centre. Escollim totes les dades que volem sumar arrossegant el ratolí i click a Intro. Aquest procés el farem amb totes les columnes que haguem introduit.
b- "Mitjana mensual". Fem click a la cel-la on volem fer la mitjana, seleccionem la funció Promedio de la pestanaya de funcions, apareixerà un parèntesi i el cursor estarà al centre. Escollim totes les dades arrossegant el ratolí i click a Intro. Aquest procés el farem amb totes les columnes que haguem introuit.

5. Formatem i apliquem estils, format de les files, columnes ...

a- Editem l'Encapçalament canviant la tipografia i color del text. Fem click al menú Format/estils i formatació/estils de cel-la/botó secundari del ratolí/editar i click a d'Acord, així podrem canviar la tipografia i el color que més ens agradi.
b- Modifiquem el format de les files i columnes aplicant negreta i fons de color. Seleccionem les llegendes de Suma i Mitjana, anem al menú Format/estils i formatació/estils de cel-la/botó secundari del ratolí/editar i click a d'Acord, així podrem canviar l'estil de lletra i el color de fons.
c- Formatem la taula sencera amb la formatació automàtica, anem al menúFormat/Formatació automàtica i click a d'Acord.
d- Centrem la llegenda "Despeses de la llar" Formata cel-les/alineació horitzontal i vertical: centrat.
e- Posem el formata de data a les dades setmanals, Formata les cel-les/nombres i escollim 31/12/99.

6. Amaguem les columnes i files. Per amagar aquestes dades, hem de seleccionar tot el que volem i posar-nos a la barra lateral que numera les cel-les, fem click amb el botó dret del ratolí i seleccionem Amaga. per tornar-ho a mostrar tot seleccionem la taula i ens posem a la barra lateral, amb el botó dret del ratolí seleccionem Mostra.

7. Gràfics

a- Tipus de diagrama. Seleccionem tota la taula i fem click a la icona de gràfics. Seleccionem el de columna, aparença 3D.
b- Elements del diagrama. Posem el títol Despeses de la llar i de subtítol el nostre nom. Click a Finalitza.
c- Personalitzar la gràfica. La podem fer més gran arrossegant amb el cursor desde les cantonades, canviar el format de les llegendes amb color, posar fons d'un altre color ...
d- Formatem la sèrie de dades girant el text 90º. Fem click amb el botó dret i seleccionem la pestanya Etiquetes de dades, posem els graus que volem que giri i fem click a d'Acord.

8. Configurem la impressió. Per comprovar com quedarà la impressió de la gràfica farem click a la icona de impressió de la barra d'eines. Veurem que no podem imprimir tota la pàgina sencera sense que es talli, així que haurem d'anar a Format/pàgina/orientació: vertical/horitzontal, escollirem horitzontal. Després a la pestanya Full, desmarquem graella perquè no es vegin les línies de divisió.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada