Subscribe:

dissabte, 11 de maig del 2013

Tasca 2. Les nostres dades

Per conèixer millor als nostres companys elaborem una taula amb les seves dades en un full de càlcul. 

1. Inserim 5 columnes o camps: cognoms, nom, naixement, lloc i gènere.

2. Formatem la taula: negreta pels camps, lletra Arial, mida 14. Sempre hem de tenir en compte de donar l'amplada òptima a la columna (Format/columna/amplada òptima de la columna) Cada filera correspon a una persona (les dades que apareixen en una mateixa filera s'anomena registre), així que una vegada tenim fets tots els registres els seleccionem i formatem al nostre gust.

3. Centrar dades, podem centrar els enunciats de les columnes fent click a la icona de centrat de la barra d'eines superior.

4. Posar un títol a la nostra taula. Seleccionem el rang desitjat i fem click a la icona fusiona les cel-les de la barra d'eines superior. Després ens posem a sobre i amb el botó dret del ratolí escollim Formata les cel-les. Ens apareixerà una finestra emergent on podrem escollir el tipus i efecte de lletra, alineació, vores ... una vegada hem seleccionat totes les opcions fem click a d'Acord.. El títol que posarem a la nostra llegenda serà Les nostres dades.

5. Sèries de dades. Posem nombres a la nostra sèrie de dades, al primer de la llista li assignem el número 1 i amb el botó esquerre del ratolí l'arrosseguem fins al final de la llista, d'aquesta forma numerarem a tots els companys de classe.

6. Formatem de manera automàtica el full. El format de la taula pot ser personalitzat o de forma automàtica. En aquesta ocasió provarem la formatació atomàtica. Seleccionem tota la taula i fem click a Format/formatació automàtica. Se'ns obrirà una finestra emergent i aquí escollirem el format que més ens agradi. El més probable és que ens canvii les dades del camp Naixement així que farem click amb el botó dret del ratolí i farem click a Formata les cel-les, a la pestanya Nombres escollirem el tipus de data que volem (format 31/12/99) i click a d'Acord.

7. Reanomenar el full. Ens posem a sobre del full i fem click amb el botó dret del ratolí, al primer full li anomenarem Dades i click a d'Acord.

8. Ordenar la taula amb diferents criteris. Podem ordenar les taules per ordre numèric, data de naixement, lloc, gènere ... Així que per veure com es fa crearem un full nou i l'anomenarem Dades. També podem fer una còpia a un altre full de tota la taula, seleccionem tota la taula i fem click amb el botó dret del ratolí a copia, ens posem a sobre del segon full i fem enganxa. D'aquesta forma tindrem una fulla idèntica a la primera.

a- Ordenar per cognom de forma ascendent (A-Z). Ens posem a sobre de la columna Cognom i fem click a la icona de la barra d'eines superior d'ordenació ascendent A-Z, així tota la taula es reordenarà. b- Ordenar per Gènere. Ens posem a sobre del camp Gènere, anem a la pestanya Dades i fem click a Ordena, ens sortirà una finestra emergent on podrem ordenar fins a tres claus alhora. Una vegada hem seleccionat les opcions desitjades fem click a D'acord.
c- Filtre automàtic. Ens posem a sobre de qualsevol camp, anem al menú Dades/Filtre/Filtre automàtic, ens apareixerà una icona que ens permetrà seleccionar el criteri de filtre, així que escollirem "dona" i "home", cada un representat en un full diferent.

9. Gràfics. En un full nou farem una taula amb dos columnes, home i dona, les seleccionem i fem click a la icona de gràfics situat a la barra d'eines superior.

a- A la pestanya tipus de diagrama escollim: columna, cilindres, aparença 3D, profunditat realista i click a Següent.
b- A la de Interval de dades, escollim sèries de dades en columnes, primera fila com a etiquetes i click a Següent.
c- A la de Sèries de dades fem click a Següent.
d- A la d'Elements del diagrama, posem de títol "les nostres dades" i com a subtítol "competic 2" i click a Finalitza.

 Podem personalitzar el gràfic fent click a sobre d'ell amb el botó dret del ratolí. Després seleccionem "Formata l'àrea del diagrama" i aqui canviem les vores, fons, transparència ... Al mateix full fem una gràfica dels llocs de naixement de tots els companys. Seleccionem les columnes i les dades i fem click a la icona de gràfics de la barra d'eines.

a- A la pestanaya tipus de diagrama escollim: barra, aparença 3D, realista, caixa i click a Següent.
b- A la de Interval de dades, escollim sèries de dades en columnes, primera fila com a etiquets i click a Següent.
c- A la de Sèrie de dades fem click a Següent. d- A la d'Elements del diagrama, posem de títol "les nostres dades" i com a subtítol "competic 2" i click a Finalitza. Podem personalitzar la nostra gràfica fent click a sobre amb el botó dret del ratolí. Després seleccionem "Visualització 3D" i aquí canviem la perspectiva, aparença, il-luminació .... Una vegada hem fet la personalització dels gràfics, anomenem al full Gràfics.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada